brand logo SecMan





Dirk-Jan Westendorp, Heras 

‘We hebben alle beveiligingsdisciplines zelf in huis'

Wie aan Heras denkt, denkt wellicht meteen aan hekwerk. Maar dat biedt het beveiligingsbedrijf allang niet meer alleen aan. Van detectie, camera’s en toegangscontrole tot aan intercom en geïntegreerde ICT-systemen. “Het gaat ons om onze klanten te helpen met een integrale oplossing, specifiek toegespitst op zijn of haar situatie.” 

Lees verder

Dirk-Jan Westendorp: “We kunnen totale beveiligingsoplossingen van A tot Z vormgeven.” 

Dirk-Jan Westendorp, countrymanager Nederland, legt uit. “We hebben het voordeel dat we al die technische disciplines in huis hebben en ook vanaf nul een beveiligingsplan kunnen opstellen. Dat heet het Heras Security Model. Het is gericht op de specifieke uitdagingen en wensen van de klant. Een model stellen we samen met sectorspecialisten die weten welke ontwikkelingen er spelen op bijvoorbeeld de terreinen transport en logistiek, productie en industrie, overheid, vitale infrastructuur, recreatie en retail. We kunnen dus totale beveiligingsoplossingen van A tot en met Z vormgeven. Dat wil zeggen van beveiligingsplan tot en met de instelling en de ingebruikname van het hele systeem. Compleet met bijbehorende training.” Daarbij komt dat, na een verbouwing, Heras zijn experience center weer heeft geopend, natuurlijk inachtneming met de RIVM-richtlijnen. “Daar kun je als security professional ervaren wat het is om een integraal veiligheidsbeeld te krijgen.”

 

Gewenst beveiligingsniveau

Westendorp schetst aan de hand van een voorbeeld de ontwikkelingen in de securitymarkt. “Vijftien jaar geleden moesten er slechts twee elementen bij een distributiecentrum worden aangebracht. Er moest hekwerk komen en de poorten moesten open en dicht kunnen. Nu zijn niet alleen distributiecentra groter geworden, maar is de waarde van de goederen die er liggen hand over hand toegenomen. De beveiligingsbehoefte nam zo flink toe, ook door problemen met inbraken bij distributiecentra. Nu gaat het in onze gesprekken met distributiecentra allang niet meer alleen over hekwerk. Het gaat vooral over het beveiligingsniveau en het beschermen van wat van waarde is voor de klant. Bijbehorende vragen zijn: hoe hoog moet het beveiligingsniveau zijn? Hoe vertragen we ongewenste indringers? Wat kunnen we wel en niet doen met detectie vanaf de grond en het hekwerk? Zetten we cameradetectie in of niet? Wie krijgt wel en niet toegang tot de faciliteit? Maar denk ook aan veiligheidsvragen. Bijvoorbeeld het scheiden van voetgangersstromen en rijdend verkeer. De informatie die van alle systemen afkomt, wil je vervolgens bijeen laten komen in op één plaats, beveiligd en wel. Met een koppeling naar een meldkamer.”

‘Het gaat vooral over het beveiligingsniveau en het beschermen van wat van waarde is voor de klant’

Eén geïntegreerd geheel   

Al die elementen komen bijeen in het Heras Security Model, waarmee het beveiligingsbedrijf zijn klanten zo vroeg mogelijk in het proces adviseert. Jeroen Huijbregts senior-marketingmanager: “Of dat nu de architect, de eigenaar, de facility manager, de security professional of de eindgebruiker is. Wij bieden onze expertise over beveiliging in diverse sectoren vrijblijvend aan. Wat ons anders maakt dan andere aanbieders, is dat we alle disciplines ook zelf in huis hebben. Van staalproductie tot aan interfaces met intercoms, camera’s en toegangscontrole. Als wij klaar zijn, is het echt één geïntegreerd geheel. Mocht er zich een probleem voordoen, dan wijzen we niet naar een andere partij omdat we die hebben ingeschakeld, maar gaan we zelf aan de slag. We zijn niet afhankelijk van derden. Je kunt ons dus rechtstreeks aanspreken. De beveiliging in de volle breedte is onze verantwoordelijkheid. We hebben daarvoor talloze experts in dienst. Van elektrische en mechanische engineers tot aan ICT- en sectorspecialisten. We hebben alle expertise in huis om het hele beveiligingssysteem tijdens de gehele levensduur te onderhouden en waar nodig te upgraden.”  

Asito_468

Jeroen Huijbregts: “Het platform Heras Connect signaleert mogelijke problemen en defecten op tijd.”

Een mengpaneel

Heras doet dat ook voor partijen in de vitale infrastructuur. Westendorp: “Deze locaties kennen een extreem hoog risicoprofiel en dat heeft natuurlijk consequenties voor het beveiligingsadvies. Over het algemeen zijn de veiligheidsrisico in een gemiddeld mkb-bedrijf wat lager. Maar ook daar adviseren we vanuit het Heras Security Model. Dat is in feite een soort mengpaneel, op basis waarvan je de risico’s kunt inschatten en de maatregelen die bij jouw risiconiveau kunt bepalen. Daarbij kun je ook het gewenste niveau van integratie van de beveiligingsmiddelen aangeven.”

Heras Connect    

Eerder dit jaar heeft Heras een nieuw product gelanceerd, Heras Connect. Huijbregts: “Heras Connect is een platform bestaande uit de Heras Cloud Unit, hardware, en de Heras Cloud Portal. De hardware installeren we op een geautomatiseerde poort en deze maakt via het GSM-netwerk draadloos een beveiligde verbinding met de portal. De Heras Cloud Unit monitort vitale parameters: poortstatus, veiligheidsfuncties, elektrische voeding en de gebruiksfrequentie. Doordat we de automatische poort continu monitoren, signaleren we mogelijke problemen en defecten op tijd. Een mogelijk probleem is al opgelost, voordat het probleem zich voordoet. Hierdoor is er sprake van minimale verstoring van de bedrijfscontinuïteit. Daarbij kan een klant zelf poorten monitoren of ons mee te laten kijken. Bij dat laatste kunnen we dus ook proactief inspringen als een poort in storing staat om wat voor een reden dan ook of onderhoud nodig heeft. We bieden daarvoor op maat gemaakte service-oplossingen. Deze garanderen dat het product optimaal presteert en het terrein optimaal is beveiligd.”

 
In het primaire proces   

Heras voegt waarde toe aan het primaire proces bij klanten. Bijvoorbeeld bij Lineage Logistics. Westendorp: “Daar zijn we met onze beveiligingsoplossing rechtstreeks gekoppeld aan het primaire proces bij de klant.” Heras plaatste er een geïntegreerd toegangscontrolesysteem met touch screen, kentekenherkenning, LED‑schermen, slagbomen en camerabeveiliging. Huijbregts: “Het systeem is volledig geïntegreerd met het warehousemanagementsysteem van Lineage Logistics. Dit versoepelt het logistieke proces en waarborgt de veiligheid en bescherming van mensen en goederen. Door het systeem weet Lineage, naast een volledige track & trace van de aankomst- en vertrekmomenten, bijvoorbeeld ook meteen of de vrachtwagencombinatie is verzegeld bij vertrek. Dat gebeurt met beeldcontrole. Als de vrachtwagen aankomt op de eindbestemming en het zegel is verbroken, dan is het direct duidelijk dat de lading is gecompromitteerd tijdens het transport.”

 

Trots en vereerd

Tot slot komt de uitverkiezing bij het Partner of Choice-onderzoek aan bod. Westendorp: “Het betekent heel veel voor ons dat security professionals ons deze erkenning geven. We werken met grote regelmaat samen met de beveiligingswereld en hebben daarin vele, langdurige samenwerkingsrelaties. We zoeken elkaar continu proactief op. Bij Heras hebben we drie kernwaarden waarvan betrouwbaarheid er één is. Je kunt van ons op aan. Twee is dat we betrokken zijn bij klanten, personeel en de maatschappij. De derde is deskundigheid. Die kernwaarde is nodig om betrouwbaar te kunnen zijn. Alles met als doel te worden erkend als expert in perimeter protection. Het is mooi om te zien dat bij deze uitverkiezing vakmensen in security die deskundigheid herkennen, erkennen en waarderen. Dat maakt ons trots en vereerd.”

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Heras.  


Logo

www.heras.nl


Benieuwd naar de overige onderzoeksreultaten? Kik hier  

Heras

7/14
Loading ...